Critical Task Management in ziekenhuizen

Ziekenhuizen

Of je nu de kliniek, de SEH, de poli of de OK’s bekijkt, ziekenhuizen zijn zeer complexe logistieke systemen. Vele verschillende disciplines zijn nodig om de patient op het juiste moment van de juiste zorg te voorzien. Daar komt nog bij dat onder toenemende financiële druk de vraag steeds dwingender wordt om meer met minder te doen.

Hoe werkt Critical Task Manager in een ziekenhuis?

Per patient zijn op ieder moment een of meerdere verpleegkundigen of medische taken nodig die tot een snelle behandeling en uitstroom zullen leiden. Critical Task Manager brengt per behandelgroep, bv. verpleegkundigen, artsen, maar ook radiologie of fysiotherapie precies in kaart welke taken voor welke patient nu actief zijn en welke de hoogste prioriteit hebben:

Door eenvoudig de prioriteiten in de Critical Task Manager te volgen worden taken optimaal gesynchroniseerd zodat de zorg ten behoeve van de patient beter en vloeiender verloopt. Wanneer een taak toch in de gevarenzone komt (in het rood of zwart), dan wordt vastgelegd waarop deze taak bij de behandelgroep wacht. Met die informatie worden de belangrijkste knelpunten in het ziekenhuis objectief vastgesteld en kunnen ze 1-voor-1 worden opgelost.

Critical Task Manager bemoeit zich (dus) niet met de medische verpleegkundige inhoud van de taken, maar alleen met de(logistieke) prioritering ervan. Met een betere doorstroming als gegarandeerd gevolg.

Meer weten?

Ieder ziekenhuis is complex en in een aantal opzichten uniek: Waar ligt het grootste knelpunt, wat is het verbeterpotentieel en in welke zorgmarkten kan het ziekenhuis groeien, zijn slechts 3 van vele brandende vragen. Vragen die we samen met u doornemen om tot een samenhangend plan van aanpak te komen. Wilt u met minder stress meer en betere zorg verlenen aan uw patienten, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.